buy smart
keurmerk
Home / In welke kleding sport jij het liefst?

In welke kleding sport jij het liefst?

 12/04/2017
EM Sporting
  
IN WELKE KLEDING SPORT JIJ HET LIEFST?


Sportkleding is erg persoonlijk en ieder heeft zijn eigen wensen. De één sport graag in een katoenen broek/shirt en de ander wil dat de kleding zo dun en luchtig mogelijk is. Als je kijkt naar sportkleding, dan zie je dat de kleding wordt gemaakt van verschillende soorten materialen; ademend, glanzend, stug etc.

Hieronder kun je zien wat te verschillen zijn tussen enkele materialen waar kleding van wordt gemaakt:
 • Katoen
  Katoen is een dikker en daardoor sterker materiaal, maar neemt vocht (transpiratie) op. Kleding dat gemaakt is van katoen is relatief goedkoop, maar kan helaas wel krimpen en de kleuren van de kleding kunnen vervagen. Katoen wordt veelal gebruikt bij t-shirts, polo’s en sweatshirts.

   
 • Polyester
  Polyester wordt veelvuldig gebruikt bij sportkleding, doordat de kleur en de vorm van de sportkleding daardoor langdurig blijft behouden en de kleding daardoor niet kreukt. De kleding droogt snel, maar kan zweterig aanvoelen tijdens het dragen, doordat de stof amper ademend is. Een voordeel van polyester is dat het minder krimpt dan katoen.

   
 • Elastan
  Elastan is het materiaal dat wordt toegevoegd aan sportkleding, zodat de kleding elastisch is en blijft en het voorkomt dat de boorden van de sportkleding uitlubberen.

   
 • Drytex
  Drytex garandeert een maximale ademende stof, is een lichte stof qua gewicht en is daardoor perfect voor sporters. Het materiaal wordt veelvuldig gebruikt voor indoorsporten.

   
 • Evertex
  Evertex is scheurvast, voelt comfortabel aan tijdens het dragen en garandeert een sterk materiaal. Evertex wordt veelvuldig gebruikt bij sportkleding.

   
 • Airtex
  Airtex zorgt ervoor dat je lichaam droog blijft en dat de stof een comfortabel gevoel geeft tijdens het dragen. Door de luchtdoorlatendheid van de stof voelt de kleding niet klam aan en kan er optimaal gesport worden. Airtex wordt veelal gebruikt bij jassen (windbreakers).

   
 • Strenght-tex
  Strenght-tex is perfect materiaal voor o.a. rugbykleding, doordat het een extreme kwaliteit garandeert qua scheur- en schuurvastigheid. Het materiaal is speciaal gemaakt voor contactsporten.

Wil je zelf ervaren welke sportkleding voor jou ideaal is?
Kom dan eens bij ons langs in onze showroom.

www.emsporting.nl
 

Beoordeling door klanten: 9,2 / 10

© 2018 EM Sporting

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.